Unul din cei trei activiști ai comunității OccupyGuguță a contestat procesul verbal, prin care el și camarazii săi, au fost amendați cu câte o mie de lei pentru că au încercat să plaseze un banner pe clădirea primăriei.

„Consider că agentul constatator nejustificat a aplicat sancțiunea prin care ar urma să achit o amentă în mărime de 20. u.c., ceea ce este peste media sancțiunii maxime. Consider că acțiunea mea nu a fost calificată corespunzător, ba mai mult, agentul constatator nu a argumentat necesitatea aplicării a 20 u.c. și nu limita minimă a pedepsei contravenționale pentru această pretinsă încălcare, în mprime de 6 u.c. Astfel prin aceste circumstanțe nu s-au respectat prevederile art. 5 (Principiul legalității), art.7 (Principiul dreptății), art, 8 …Din aceste considerente, consider că agentul constatator a aplicat sancțiunea în mod abuziv urmărind scopul doar de a suplini veniturile la bugetul de stat și de a arăta mai favorabil în fața primarului din localitatea din care agentul constatator activează”, se spune în contestația semnată de Andrei Lutenco pe numele comisarului șef din Orhei.

Potrivit contestației, tânărul cere încetarea procesului contravențional în baza căruia s-a întocmit procesul verbal, obligarea IP Orhei să restituie banerul cu inscripția „Ilan Șor este hoțul nostru iubit” și instruirea colaboratorilor de poliție în materie de libertate a exprimării și evitarea unor acțiuni similare pe viitor oricăror persoane libere care își exercită libertatea de exprimare și gândire.

Într-o postare pe pagina oficială a comunității, membrii acesteia anunță că în curând urmează și o sesizare pe echipajele Inspectoratului Național de Patrulare care căutau acte pe tobe

Pe 14 februarie, trei activiști ai comunității OccupyGugută au fost reținuți de poliția din Orhei după ce aceștia au încercat să afișeze un banner pe clădirea primăriei. Potrivit membrilor comunității, tinerii au fost ținuți timp de aproximativ două ore la inspectoratul din oraș, și ulterior au fost duși pentru a li se face testul narcologic. Ulterior, poliția a anunțat că celor trei activiști ai comunității OccupyGuguță li s-a întocmit proces verbal pentru huliganism și le-a fost aplicată o amendă a câte o mie de lei fiecare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!