/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

/DOC/ Un activist al OccupyGuguță a contestat amenda primită pentru că a încercat să afișeze un banner pe primăria din Orhei

missing
28 februarie 2019, ora 08:58

„Consider că agentul constatator nejustificat a aplicat sancțiunea prin care ar urma să achit o amentă în mărime de 20. u.c., ceea ce este peste media sancțiunii maxime. Consider că acțiunea mea nu a fost calificată corespunzător, ba mai mult, agentul constatator nu a argumentat necesitatea aplicării a 20 u.c. și nu limita minimă a pedepsei contravenționale pentru această pretinsă încălcare, în mprime de 6 u.c. Astfel prin aceste circumstanțe nu s-au respectat prevederile art. 5 (Principiul legalității), art.7 (Principiul dreptății), art, 8 …Din aceste considerente, consider că agentul constatator a aplicat sancțiunea în mod abuziv urmărind scopul doar de a suplini veniturile la bugetul de stat și de a arăta mai favorabil în fața primarului din localitatea din care agentul constatator activează”, se spune în contestația semnată de Andrei Lutenco pe numele comisarului șef din Orhei.

Potrivit contestației, tânărul cere încetarea procesului contravențional în baza căruia s-a întocmit procesul verbal, obligarea IP Orhei să restituie banerul cu inscripția „Ilan Șor este hoțul nostru iubit” și instruirea colaboratorilor de poliție în materie de libertate a exprimării și evitarea unor acțiuni similare pe viitor oricăror persoane libere care își exercită libertatea de exprimare și gândire.

Într-o postare pe pagina oficială a comunității, membrii acesteia anunță că în curând urmează și o sesizare pe echipajele Inspectoratului Național de Patrulare care căutau acte pe tobe

Pe 14 februarie, trei activiști ai comunității OccupyGugută au fost reținuți de poliția din Orhei după ce aceștia au încercat să afișeze un banner pe clădirea primăriei. Potrivit membrilor comunității, tinerii au fost ținuți timp de aproximativ două ore la inspectoratul din oraș, și ulterior au fost duși pentru a li se face testul narcologic. Ulterior, poliția a anunțat că celor trei activiști ai comunității OccupyGuguță li s-a întocmit proces verbal pentru huliganism și le-a fost aplicată o amendă a câte o mie de lei fiecare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram