Autorităţile suedeze au arestat un angajat al unei companii de tehnologie din Stockholm, suspectat de spionaj în favoarea serviciilor secrete din Rusia, potrivit Mediafax.

Identitatea persoanei nu a fost făcută publică, iar arestul a avut loc marţi seară, 26 februarie.

Daniel Stenling, directorul Departamentului de Informaţii din Suedia, a declarat că există posibilitatea ca suspectul să fi fost recrutat de un reprezentant al serviciilor secrete ruse, care acţionează pe teritoriul Suediei din poziţia de diplomat.

„Suspectăm că activităţile sale ilegale au început în anul 2017”, a declarat Stenling.

Conform informaţiilor publicate de cotidianul suedez Aftonbladet, suspectul a fost arestat într-un restaurant de către mai mulţi reprezentanţi ai poliţiei de securitate suedeze, cunoscute sub denumirea Sapo. O a doua persoană prezentă în restaurant a fost arestată, dar a fost eliberată ulterior datorită imunităţii diplomatice.

În urmă cu un an, Anders Thornberg, directorul Serviciului de Securitate din Suedia a declarat pentru BBC că agenţia se confruntă cu un număr crescut de tentative de ingerinţe externe.

Este foarte important pentru noi să urmăm aceste piste şi nu ne este ruşine să recunoaştem că Rusia este cea mai mare ameninţare”, a declarat Thornberg.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!