/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ ULTIMA ORĂ. Dosarul lui Filat a fost suspendat. Instanța a admis una din cererile avocaților

missing
28 februarie 2019, ora 11:10

Astăzi are loc o nouă ședință în cel de-al doilea dosar al fostului prim-ministru Vlad Filat. Acesta a fost escortat în instanță. Avocații acestuia au cerut îndepărtarea din sala de judecată a persoanelor înarmate. 

UPDATE. 11:07. Dosarul lui Filat a fost suspendat. Instanța a admis cererea avocatului Tudor Osoianu privind ridicarea excepției de neconstituționalitate a unor prevederi ale Codului Penal.

UPDATE. 10:28. Instanța s-a retras pentru deliberări pe cele patru cereri de data trecută.

1. Declararea nulității rechizitorului și a actului de trimitere a dosarului în instanță. Nu a fost stabilit locul infracțiunii. Un procuror a semnat rechizitoriul dar a fost expediat de alt procuror, fapt ce constituie o încălcare.

2. Nulitatea probelor. Avocații susține că unele probe au fost obținute cu încălcări. Documentele au fost prezentate în copii și nu în original. Autenticitatea nu poate fi dovedită. Multe acte au fost traduse neautorizat. Astfel apărătorii cer declararea lor nulă și excluderea probelor. Ele nu au fost traduse de traducător autorizat sau avertizat despre răspunderea penală.

3. Cererea de neconstituționalitate a unor articole din codul de procedura penală.

4. Încetarea urmăririi penale.

În sala de ședință sunt cinci mascați de la Pantera și un polițist.

Procurorul: instanță poate să permită în caz de necesitate prezența persoanelor înarmate. Persoanele sunt aici pentru a asigura paza condamnatului lui Filat și prezența lor nu reprezintă un testament inuman și degradant.

Filat: pentru doamna procuror o replică. Eu aici sunt inculpat, dar nu condamnat. Eu nu am nevoie de apărare suplimentară.

Filat a fost rugat de presă să comenteze rezultatul alegerilor, dar acesta a spus că o va face după ședință.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram