Marina Tauber este candidata care a câștigat alegerile pe circumscripția uninominală nr. 19 cu peste 12 mii de voturi din partea alegătorilor de pe această circumscripție. Ea a luat circa 42% din voturile alegătorilor sau dublu față de contracandidatul ei principal din această regiune, Tudor Golub.

Potrivit declarației de avere depusă la Comisia Electorală Centrală înainte de a se înscrie în cursa electorală, Tauber, care a fost candidată din partea Partidului ȘOR, a obținut în anii 2017-2018 doar 78 de mii de lei venit de la Școala Sportivă Specializată de Tenis, de la AO „Pentru Orhei” și Primăria Jora de Mijloc. De asemenea, candidata declară în proprietate un apartament de 72 de metri pătrați costul căruia este 496 de mii.

Reprezentanta Partidului „Șor” mai spune că deține un credit bancar în sumă de 17,5 mii de lei și alte două cu sume de câțiva lei și câțiva euro. Tauber mai deține 4,6% din acțiuni la Unibank, bancă aflată în proces de lichidare, precum și 51% la SRL Play Inn, societate pe care a fondat-o în 2016 împreună cu Igor Potîrniche.

De asemenea, candidata declară un credit bancar contractat în 2017 în valoare de 150.554 lei, la o rată a dobânzii anuală de 18%, scadent în 2019 și un alt împrumut în valoare de 450.000 lei, contractat în 2017 pentru un termen de trei ani, pentru care, însă, este indicată o rată a dobânzii de 0% și nu este indicat creditorul.

Anterior, portalul anticorupție.md a scris că numele Marinei Tauber se regăsește în raportul Kroll 1; ea numărându-se printre persoanele care ar fi beneficiat în urma fraudei bancare. Potrivit raportului, Marina Tauber, alături de alți acționari ai Unibank, ar fi acționat concertat în beneficiul lui Ilan Șor. Ca argument, investigatorii dau sursele de finanțare ale unui grup de persoane care în 2012 deveneau acționari minoritari la bancă. Astfel, o bună parte din ei s-ar fi împrumutat de la două bănci din Letonia pentru a cumpăra acțiuni.

Pe circumscripția uninominală nr. 19, Ivancea, au candidat șapte persoane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!