Ministerul Educației a venit cu inițiativa de a majora bursele pentru studenți cu cel puțin 4,9%. Astfel, studenții din diferite categorii vor primi majorări diferite, cuprinse între 15 și 60 de lei. O hotărâre de Guvern în acest sens se găsește pe agenda viitoarei ședințe a Executivului.

Documentul prevede majorarea bursei de gradul I a studenților la licență cu 40 de lei mai mult, pentru studenții de la masterat cu 45 de lei, iar doctoranzii vor primit plus 60 de lei la sumele pe care le primesc acum. În același timp, elevii școlile profesionale, care se încadrează în lista bursierilor de gradul trei, vor avea o majorare de doar 15 lei.

Ministerul Educației afirmă că pentru majorarea burselor în legea bugetului sunt prevăzute 12,5 milioane de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!