Consiliul Uniunii Europene a aprobat impunerea sancțiunilor pentru opt cetățeni ai Federației Ruse, în legătură cu incidentul din strâmtoarea Kerci, din luna noiembrie a anului trecut. 

Potrivit Rbc.ru, printre persoanele incluse în „lista neagră sunt” șeful direcției de control al frontierei din cadrul FSB-ului din Crimeea și Sevastopol, Serghei Stankevich și adjunctul acestuia Andrei Shein și comandantul districtului militar sudic, Alexander Dvornikov.

În același timp, Russian.rt.com scrie că în listă figurează și următoarele nume: Alexei Salyaev, Andrei Shypitsin, Alexei Shatohin, Ruslan Romashkin și Serghei Sherbakov.

Anterior, membrii Comitetului Reprezentanţilor Permanenţi din cadrul UE, au anunțat că celor opt ruși li se va interzice să călătorească în spaţiul UE şi accesul la sistemul bancar din UE.

În luna noiembrie, grănicerii ruși au reţinut trei nave militare ucrainene şi echipajele acestora în Strâmtoarea Kerci sub pretextul că acestea nu aveau dreptul să se afle în acel lor. Autoritățile ucrainene au catalogat atunci incidentul drept o provocare din partea Moscovei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!