Consiliul Concurenței a permis preluarea de către casa de Comerț „Gemeni" S.A., care deţine magazinul cu acelaşi nume din centrul Capitalei, a 100% din acțiunile companiei „Aeroport Catering" S.R.L.. Potrivit decizie CC operațiunea este compatibilă cu mediul concurențial.

„Tranzacția va avea loc între companii care activează pe diferite piețe, neavând vreo tangență între ele. Respectiv, structura piețelor pe care activează Casa de Comerț „Gemeni” S.A. și „Aeroport Catering ” S.R.L. nu va fi modificată în urma concentrării economice. Scopul tranzacției este de a face investiții în compania „Aeroport Catering” S.R.L., pentru ca aceasta să ofere servicii și bunuri de calitate înaltă”, se spune în decizia Consiliului Concurenței.

Precizăm că principalul gen de activitate al întreprinderii „Aeroport Catering” S.R.L. este activitățile de alimentare (catering) pentru evenimente, banchete, cine oficiale și pentru alimentarea pasagerilor la bordul avioanelor și navelor spațiale. Genurile secundare de activitate ale companiei sunt: comerțul cu produse alimentare în magazine nespecializate; comerțul cu amănuntul al tutunului; fabricarea produselor alimentare.

Din informațiile prezentate în notificare, în Republica Moldova activează peste 250 de companii care prestează servicii de catering similare întreprinderii „Aeroport Catering” S.R.L., însă la bordul aeronavelor oferă doar un singur concurent din țară, acesta fiind „Logistic INT” SRL.

În schimb, genul de activitate conform Clasificatorului Activităților din Economia Moldovei a Casei de Comerț „Gemeni” S.A. este închirierea şi exploatarea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate.

Aeroport Catering a fost deţinută de stat, până la începutul lunii aprilie 2016, când a fost cumpărată cu cinci milioane de lei de compania Ground Avia Partener SRL, care la rândul ei era deţinută de EximService Broker SRL. Potrivit Mold-Street, acum fondator şi administrator al acestei firme apare Ilie Toniţoi, locuitor din oraşul Sângera.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!