Prim-ministra Marii Britanii, Theresa May, îi va expedia o scrisoare președintelui Consiliului European, Donald Tusk, prin care va cere o amânare a Brexit-ului, pe termen scurt, până în luna iunie, sau pe termen lung, cu circa doi ani, scrie Agerpres.ro

Planul Theresei May era să supună săptămâna aceasta încă o dată votului Camerei Comunelor acordul privind Brexitul, respins de două ori în special din cauza clauzei de ”backstop” pentru frontiera nord-irlandeză, care poate menţine pe termen nedefinit Regatul Unit în uniunea vamală europeană. Abia apoi, dacă acordul ar fi fost totuşi aprobat, Theresa May dorea să ceară UE o amânare a Brexitului până pe 30 iunie, pentru a se putea adopta legislaţia necesară, iar dacă şi a treia oară acordul ar fi fost respins în Camera Comunelor şefa guvernului intenţiona să le solicite liderilor europeni o amânare a Brexitului pentru mai mult timp. Însă decizia lui John Bercow a dat peste cap acest plan, scrie sursa citată.

Inițial, termenul limită a ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost 29 martie 2019. Liderii europeni trebuie să se pronunţe asupra unei eventuale amânări a Brexitului la summitul din 21-22 martie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!