„Nimic nu este veșnic, mai ales în politica moldovenească”, este mesajul pe care l-a transmis Igor Dodon deputaților, la prima ședință a noului Parlament. În discursul său susținut astăzi în Parlament, președintele Republicii Moldova a îndemnat deputații nou-aleși la dialog, pentru a forma un Guvern.

„Intenționez să vă invit pe fiecare în parte. În calitate de președinte voi accepta orice majoritate, orice Guvern, nu voi aproba numai o majoritate alcătuită din transfugi. Decât o guvernare a transfugilor, mai bine să ne judece încă o dată cetățenii la alegeri anticipate”, a spus Igor Dodon.

„Parlamentul țării, ales la 24 februarie are, în general, toată legitimitatea necesară. Sper că veți reuși să îndepliniți promisiunile din campania electorală. Astăzi, țara are un președinte legitim și un Parlament legitim, acum, sarcina noastră comună este de a forma un Guvern legitim. Oamenii așteaptă de la noi un dialog”, a declarat Igor Dodon.

„Trebuie să restabilim încrederea cetățenilor în instituțiile statului. Orice încercare a unui partid de a supune opinia proprie va trezi repulsii din parte societății”, a mai spus șeful statului.

Președintele țării a spus că țara are nevoie de reforme și creșterea nivelului de trai.

Igor Dodon a vorbit și despre necesitatea unei politici externe echilibrate a țării nostre: „De ce continuăm să luptăm de pe diferite baricade? Nu ne putem permite să luptăm cu unii împotriva altora”.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!