La Ministerul Finanțelor se coace în prezent conceputul de extindere a programului „Prima Casă”; aceasta va fi a patra versiune a programului guvernamental de facilitare a procurării unei locuințe de către tineri. Potrivit ministrului în exercițiu al Finanțelor, Ion Chicu, extensia programului ar putea fi lansată în câteva luni.

„Mai facem calculele, de acestea va depinde și mărimea suportului și formula de calcul, dar este vorba de compensări pentru acei care lucrează, sunt angajați oficial în câmpul muncii indiferent în care sector, dar după o formulă specială care va ține cont de contribuția fiecăruia la bugetul național prin taxe și impozite pe salarii; aceasta este ideea”, a spus Chicu, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul în exercițiu al Finanțelor a spus că se lucrează deja la și la extensia pentru sistemul informațional, iar dacă Republica Moldova va avea un Guvern funcțional, atunci programul va fi lansat în luna iunie a acestui an.

Potrivit Ministerul Finanțelor, în decurs de un an, programul Prima Casă a înregistrat 1800 de beneficiari. Valoarea locuințelor procurate este de circa un miliard de lei, iar compensațiile acordate din Bugetul de Stat sunt de circa 1,3 milioane de lei.

Conferința integrală, susținută de ministrul în exercițiu al Finanțelor, Ion Chicu, la acest subiect, o puteți urmări mai jos:

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!