Președintele Igor Dodon spune că nu i-a invitat pe deputații din Partidul ȘOR la discuții ieri, la Reședința de Stat, din motiv că aceștia nu au un număr suficient de mandate pentru a crea o majoritate parlamentară cu unul dintre celelalte trei partide care au acces în Legislativ. 

„Am spus că nu voi discuta cu fracțiunile, cu fracțiunile se discută atunci când se înaintează candidatul pentru funcția de prim-ministru, dar acum nu discutăm despre funcția de premier, dar despre formarea unei majorități parlamentare”, a spus Dodon aseară, la emisiunea „Glavnîi Vopros” de la NTV Moldova.

Șeful statului a mai spus că, în opinia lui, Partidul ȘOR nu trebuia să acceadă în Legislativ: „În calitate de cetățean, nu de președinte, cred că nu e corect că cetățenii au adus acești politicieni în Parlament, dar ca președinte, trebuie să respect alegerea cetățenilor, pentru că, dacă ei au ales așa, înseamnă că alți politicieni nu i-au putut convinge”, a declarat Igor Dodon.

Partidul ȘOR s-a ales cu șapte mandate de deputat în noul Parlament.

Ieri, reprezentanți ai conducerii Partidului Socialiștilor, a Partidului Democrat și a Blocului ACUM au fost la Reședința de Stat unde au discutat cu Igor Dodon privitor la disponibilitatea de a crea o majoritate parlamentară. Șeful statului i-a invitat pe liderii celor trei formațiuni la o discuție comună, planificată pentru ziua de marți, 2 aprilie.

În cazul în care, în decurs de trei luni de la prima ședință a Parlamentului nu va fi constituită o majoritate parlamentară care să investească un nou Guvern, președintele țării are dreptul, conform Constituției, să dizolve Parlamentul și astfel, se organizează alegeri anticipate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!