/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

Ghimpu, despre cele două fracțiunile ale Blocului ACUM: „Dacă e un bloc, atunci cine e președinte? Nu poate fi Andrei Sandu”

28 martie 2019, ora 21:50

Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, este de părere că deputații din blocul ACUM au format două fracțiuni parlamentare pentru că astfel au mai multe avantaje. Totodată, acesta crede că cei doi lideri de partide, Maia Sandu și Andrei Năstase, au vrut să fie și în fruntea fracțiunilor din Legislativ, iar dacă parlamentarii din blocul ACUM formau o singură fracțiune, atunci trebuia să fie ales un singur președinte. 

„Au câștigat două fracțiuni, două două cabinete, două secretare, două mașini, doi vicepreședinți de fracțiune, doi secretari de fracțiune. Și cel mai important este: dacă e un bloc, ap` cine-i președinte? Nu putea să fie președinte Andrei Sandu; ori Maia Sandu, ori Andrei Năstase. De aceea și s-au despărțit, ca fiecare să fie președinte la fracțiunea partidului pe care-l reprezintă. Eu nu văd nimic în asta”, a spus Mihai Ghimpu, la emisiunea Puterea a Patra, de la N4.

Deputații din blocul ACUM au format două fracțiuni parlamentare: fracțiunea PAS blocul ACUM și fracțiunea ACUM Platforma DA. Cele două partide au anunțat că au semnat un nou acord de constituire a blocului politic ACUM și susțin că în cadrul noului Legislativ vor acționa coordonat.

Mihai Ghimpu nu a participat la aceste alegeri parlamentare. Partidul Liberal a candidat, însă nu a acces în Parlament.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram