Președintele de onoare al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, este de părere că deputații din blocul ACUM au format două fracțiuni parlamentare pentru că astfel au mai multe avantaje. Totodată, acesta crede că cei doi lideri de partide, Maia Sandu și Andrei Năstase, au vrut să fie și în fruntea fracțiunilor din Legislativ, iar dacă parlamentarii din blocul ACUM formau o singură fracțiune, atunci trebuia să fie ales un singur președinte. 

„Au câștigat două fracțiuni, două două cabinete, două secretare, două mașini, doi vicepreședinți de fracțiune, doi secretari de fracțiune. Și cel mai important este: dacă e un bloc, ap` cine-i președinte? Nu putea să fie președinte Andrei Sandu; ori Maia Sandu, ori Andrei Năstase. De aceea și s-au despărțit, ca fiecare să fie președinte la fracțiunea partidului pe care-l reprezintă. Eu nu văd nimic în asta”, a spus Mihai Ghimpu, la emisiunea Puterea a Patra, de la N4.

Deputații din blocul ACUM au format două fracțiuni parlamentare: fracțiunea PAS blocul ACUM și fracțiunea ACUM Platforma DA. Cele două partide au anunțat că au semnat un nou acord de constituire a blocului politic ACUM și susțin că în cadrul noului Legislativ vor acționa coordonat.

Mihai Ghimpu nu a participat la aceste alegeri parlamentare. Partidul Liberal a candidat, însă nu a acces în Parlament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!