Un polițist de frontieră a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), în cadrul dosarului „Vama” fiind bănuit de corupere pasivă. Procurorii anticorupție spun că acesta ar fi pretins şi primit 800 de euro de la un şofer pentru a introduce în baza de date a Serviciului Vamal și Poliției de Frontieră informaţii precum că două automobile cu numere de înmatriculare străine ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova, asta în condiţiile în care automobilele de model BMW şi Mazda au fost dezmembrate în ţară şi vândute la piese.

Ofiţerul Poliţiei de Frontieră este cercetat pentru corupere pasivă şi riscă până la zece ani de închisoare, în cazul în care va fi găsit vinovat.

Acum o săptămână, CNA şi procurorii anticorupţie au desfăşurat mai multe percheziţii în cadrul unor dosare, pornite pe faptul coruperii pasive şi traficului de influenţă, comise de către angajaţi ai Serviciului Vamal şi persoane intermediare. În urma acţiunilor de urmărire penală, au fost reţinute şase persoane, cinci dintre care au fost arestate. Acestea sunt învinuite de trucarea bazei de date a Serviciului Vamal, prin introducerea unor informaţii false cu privire la autoturismele cu numere de înmatriculare străine. Prin acţiunile lor, învinuiţii ar fi prejudiciat bugetul de stat, dat fiind faptul că taxele şi amenzile, prevăzute de lege, nu au fost achitate de către proprietarii automobilelor menţionate.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către oficiul Nord al Procuraturii anticorupţie.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!