În ultimele 24 de ore pompierii au stins 98 de focare de vegetaţie uscată, flăcările s-au extins pe o suprafață de 218 ha de teren. Cele mai multe incendii au fost lichidate pe suprafeţe din raioanele Ialoveni, Criuleni, Ungheni, Sîngerei, Teleneşti, Taraclia şi municipiul Chişinău. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, la Teleneşti, Coropceni focul a cuprins peste zece ha de teren, iar la Ialoveni, Cărbuna, pompierii au stins 18 ha de vegetaţie. De intervenţia salvatorilor a fost nevoie şi în oraşul Taraclia, unde focul a mistuit 28 ha de iarbă uscată, iar în municipiul Chişinău incendiile de vegetaţie s-au extins în suburbiile Stăuceni, Cheltuitorul, Durleşti, Codru, dar şi or. Vadul lui Vodă.

În acest context, pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile antiincendiare pentru a evita aprinderea suprafețelor. Potrivit specialiştilor în condiţii de vânt şi umiditate redusă focarele se pot extinde cu repeziciune afectând spaţii forestiere, dar şi construcţii. De la începutul anului 2019, peste 6500 de hectare de iarbă au fost supuse arderii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!