Trei polițiști de patrulare sunt cercetați angajații Centrului Național Anticorupție (CNA), pentru că ar fi forțat un șofer să le dea 1000 de euro mită. „Potrivit denunţătorului, poliţiştii ar fi pretins banii ca să nu-l tragă la răspundere pentru pretinse încălcări ale Regulamentului circulaţiei rutiere”, informează serviciul de presă al CNA.

La această oră, au loc percheziţii la domiciliile bănuiţilor şi în unele birouri de serviciu. Toţi trei sunt cercetaţi pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă, iar doi dintre ei au fost reținuți.

Potrivit CNA, pe 9 martie 2019, șoferul care a denunțat cazul a fost oprit de către un echipaj al INP care ar fi invocat că şoferul s-ar afla în stare de ebrietate: „Contrar indicaţiilor alcooltestului, care ar fi detectat prezenţa alcoolului în aerul expirat, declarantul susţine că nu a consumat băuturi alcoolice. Tot el a precizat că poliţiştii nici nu i-au întocmit vreun proces-verbal pe cazul dat, scopul acestora fiind de a muşamaliza situaţia contra unei sume de bani”, spun cei de la CNA.

Pentru a clarifica lucrurile, șoferul ar fi apelat la un cunoscut din cadrul Secţiei accidente rutiere a Direcţiei de poliţie Chişinău pe care l-ar fi rugat să-şi convingă colegii că alcooltestul INP ar fi prezentat indicaţii greşite. Sosit la faţa locului, poliţistul i-ar fi comunicat că nu poate soluţiona cazul şi că trebuie să le dea inspectorilor de patrulare 1000 de euro.

CNA a pornit o urmărire penală în acest caz şi a documentat transmiterea banilor către angajatul Secţiei accidente rutiere, iar ulterior către cei doi membri ai echipajului care l-au oprit pe denunţător în data de 9 martie.  Dimineaţa, agenţii de patrulare au fost reţinuţi, iar angajatul Secţiei accidente rutiere a fost anunţat în căutare, după ce ar fi fugit din țară.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!