Curte mai puțin obișnuită în Capitală – o femeie a improvizat chiar sub ferestre un fel de altar, cu cruci și figurine sub formă de îngeri. Pentru a îngrădi teritoriul, este nevoie de autorizație, susține primăria Chișinău. Nu am reușit să discutăm cu proprietarul apartamentului, pentru că s-ar afla peste hotare.  

Această curte se afla în spatele unui bloc, de pe strada Alexandru Hâjdeu din sectorul Râșcani. Este plin cu figurine sub formă de îngeri, cu cruci, printre care se afla și o banca pentru meditații. Spațiul este delimitat de un gard de fier, iar la poartă este un lacăt.

„Acesta este casă de locuit și trebuie să aibă acces la serviciile care se cuvin. În caz de incendiu, Doamne ferește, ce fac serviciile acestea, cum să se apropie? Lucrurile acestea sunt bune, dar aici sunt de prisos”, spune un vecin.

„Cred că astfel de idei sunt interesante, deoarece astfel înfrumusețează curțile. Este frumos, treci pe aici, este o priveliște destul de drăguță”, spune un alt locatar.

Vecinii mai spun că spațiul a fost amenajat de o femeie care locuiește la parter. Iar de curățenie are grijă un bărbat care vine aproape zilnic pe aici: „O dată la două zile, când vin la muncă, o zi fac curat și două acasă”

Contactati de redacția TV8, responsabilii de la direcția generală locativ – comunală și amenajare au spus că îngrădirea spațiului din preajma blocului este interzisă. Se permite, doar dacă lucrările sunt autorizate și gestionate de serviciul arhitectural al preturii de sector. Deocamdată, nu am reușit să aflăm dacă și în acest caz există o autorizație.

Reporteră: Gabriela Cebotar

Imagine: Mark Diaconu

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!