O porțiune a drumului de centură municipiului Chișinău (M2), cu o lungime de 6,55 km, va fi reparată în următorii doi ani. Porțiunea de drum se află la 10 km la vest de Chișinău și leagă drumurile M1 și R3.

Astăzi, la Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) a fost semnat contractul cu cele două companii care vor realiza lucrările: Rutador și Lusmecon. Potrivit MEI, contractul semnat astăzi este parte a Programului din Sectorul Drumurilor, iar pentru realizarea acestuia, Banca Europeană de Investiții a acordat Guvernului Republicii Moldova suport financiar în valoare totală de 9 917 975, 17 Euro.

„Asistăm astăzi la semnarea unui contract de importanță strategică pentru Republica Moldova. Este vorba despre o parte din centura orașului Chișinău, care stabilește legătura cu partenerul nostru strategic, România. A fost o muncă grea și o procedură destul de complicată, pentru ca după rezilierea contractului din cauze de corupție între vechiul contractor și o fostă conducere a ministerului, să restabilim negocierile și să păstrăm finanțarea cu partenerul extern – Banca Europeană de Investiții. Vreau să felicit câștigătorii – compania Rutador și Lusmecon. Pentru noi este important ca banii pe care îi investim în construcția drumurilor să rămână în economia națională, de aceea am luptat pentru ca antreprenorii din Moldova să participe la astfel de licitații”, a declarat ministrul Chiril Gaburici, în acest context.

Conform proiectului, drumul urmează a fi îmbunătățit până la categoria Ib prin reabilitarea celor patru benzi de circulație existente. De asemenea, se vor construi aproximativ 150 m de drumuri de acces. Reabilitarea drumului include reconstrucția sistemului rutier, demolarea și reconstrucția podețelor, construcția sistemelor de captare și evacuare a apelor de suprafață cât și relocarea utilităților existente.

Timpul planificat pentru finalizarea acestor lucrări este de 730 de zile şi 365 zile pentru perioada de garanție.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!