/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

INP: „Șoferii transportului public pun viața călătorilor în pericol”. Ce încălcări au mai depistat polițiștii

missing
09 aprilie 2019, ora 17:28

Șoferii transportului public încalcă grav regulile de circulație și pun viața călătorilor în pericol. Despre asta comunică Inspectoratul Național de Patrulare (INP), care în perioada 18-31 martie curent, a desfășurat operațiunea „Autobuzul”. În acest timp, oamenii legii au depistat peste 1200 de încălcări ale regulelor de circulație rutieră. 

„Printre cele mai frecvente încălcări comise de șoferi se numără: exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice, peste 300, nerespectarea regulilor de circulație privind transportul persoanelor, alte 230 de încălcări se referă la depășirea limitei de viteze stabilită pe sectorul respectiv de drum, 49 de încălcări țin de conducerea unui vehicul care nu a fost supus reviziei tehnice, iar patru șoferi conduceau cu permise de o categorie necorespunzătoare” informează INP.

Totodată, în această perioadă au fost organizate întruniri cu cetățenii în colectivele de muncă unde inspectorii INP, au întreținut dialoguri interactive la compartimentul asigurării securității traficului rutier, sporirii nivelului de disciplină a conducătorilor auto și respectarea necondiționată a regulelor de circulație rutieră etc.

Ca acțiunile ofițerilor să fie mai eficiente, INP mizează pe suportul și implicarea fiecărui cetățean. Oamenii legii recomandă ca în cazurile în care observați că șoferul are un comportament dubios, agresiv, deviază de la traictoria de deplasare, sau este tulburat să solicitați să oprească transportul ca să puteți coborî, să apelați 112 pentru a putea interveni organele competente sau să sesizați operatorii firmei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram