/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Partidul ȘOR, obligat să întoarcă statului peste 2 milioane de lei. Motivul și reacția partidului

missing
09 aprilie 2019, ora 15:57

Partidul ȘOR (PP ȘOR) este obligat să întoarcă statului peste două milioane de lei, în decurs de jumătate de an, în urma unei decizii, aprobate astăzi de membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC). Decizia vine în urma unei sesizări a fostului contracandidat al lui Ilan Șor pe circumscripția de la Orhei, Valeriu Munteanu, care atenționat Comisia despre faptul că Partidul ȘOR a beneficiat în campania electorală de bani din partea unor antreprenori care, la rândul lor, au primit bani din bugetul de stat. 

La rândul lor, reprezentanții Partidului ȘOR spun că decizia CEC-ului nu este obiectivă și că o vor contesta.

„Partidul Politic “ȘOR” a devenit din nou obiectul unei atitudini neobiective din partea Comisiei Electorale Centrale. Decizia incorectă și nemotivată a CEC de a penaliza formațiunea pentru o presupusă încălcare comisă în timpul campaniei electorale este o încercare de a afecta imaginea Partidului “ȘOR”, care a înregistrat succes în alegerile parlamentare. Partidul “ȘOR” consideră inadmisibile astfel de presiuni și califică decizia respectivă nu doar ca un atac la adresa formațiunii politice, dar și o ofensă pentru cei 120 de mii de alegători, care au votat partidul la scrutinul parlamentar. Ne rezervăm dreptul să contestăm în judecată această decizie dubioasă a Comisiei Electorale Centrale, care este rezultatul provocărilor din partea oponenților noștri politici și electorali”, se menționează într-un comunicat al formațiunii.

Valeriu Munteanu a depus contestația la CEC la finele lunii februarie 2019.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram