/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Președintele Igor Dodon are îndoieli că va fi creată o coaliție în actualul Parlament

missing
10 aprilie 2019, ora 08:25

Totuși, președintele spune că pentru negocieri legate de potențiale coaliții și alianțe mai sunt încă două luni. Potrivit lui, dacă până în luna iunie nu se va contura crearea unei coaliții, atunci va fi nevoit să dizolve legislativul și să anunțe alegeri parlamentare anticipate.

„Dacă până la mijlocul lunii iunie, adică timp de trei luni în legislativ nu va fi nicio lege, dacă nu este ales un președinte de Parlament, atunci la expirarea acestor trei luni eu pot să dizolv Parlamentul. De astăzi mai sunt două luni”, a declarat șeful statului la o ediție specială la postul de televiziune NTV Moldova.

În opinia șefului statului, cu cât se va apropia data eventualei dizolvări a Parlamentului, cu atât deputații vor fi mai „vorbăreți”. „Mi se pare că, în caz de alegeri anticipate, cel mai mult vor avea de suferit cei de dreapta”, spune Igor Dodon.

Președintele nu consideră totul pierdut, dar, în opinia lui, probabilitatea alegerilor anticipate este de nu mai mică de 60%, reieșind din declarațiile care au fost făcute până acum.

La alegerile parlamentare din 24 februarie niciunul dintre partide nu a acumulat mai mult de 50% din sufragii pentru a obține majoritate în Parlament, ceea ce arată asupra necesității de creare a unei coaliții de guvernare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram