Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova (ACC) a emis o directivă de limitare geografică, la 11 companii avia, care nu dețin Certificat de operator din țară terță (TCO), emis de Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor. Altfel spus, acestor companii le-a fost interzisă operarea zborurilor zborurilor în spațiul Uniunii Europene.

Este vorba despre companiile aeriene: CA Î.M „Tandem Aero” SRL, Î.M “Valan ICC” SRL, CA “Aim Air” SRL, CA “Oscar Jet” SRL, CA “Air Stork” SRL, Î M „MEGAviation” SRL, CA “Pecotox-Air” SRL, CA “Terra Avia” SRL, CA “Fly Pro” SRL, ÎS “Moldaeroservice” și ÎM “Diplomat Air” SRL.

„Aplicarea acestor măsuri nu va afecta transportul de pasageri din/spre Republica Moldova, ci doar va asigura un nivel mai înalt de siguranță. Autoritatea Aeronautică Civilă va continua să întreprindă toate măsurile care se impun pentru asigurarea unui nivel maxim de siguranță aeronautică, inclusiv prin modernizarea cadrului normativ și sporirea capacităților instituționale a AAC dar și va acorda suportul necesar operatorilor aerieni pentru conformarea acestora noilor norme cât și cu Regulamentul (UE) nr. 965/2012 din 5 octombrie 2012 de stabilire a cerinţelor tehnice şi a procedurilor administrative referitoare la operaţiunile aeriene”, se menționează într-un comunicat emis de ACC.

Potrivit reprezentanților ACC, în perioada noiembrie 2018 – martie 2019, au fost evaluată activitatea operatorilor aerieni ai Republicii Moldova, la capitolul corespunderii acestora standardelor internaționale de siguranță, precum și a conformării angajamentelor asumate de Republica Moldova față de Uniunea Europeană: „Companiile aeriane moldovenești Air Moldova și Fly One, care exercită activități de transport de pasageri în/din Republica Moldova, sunt conforme normelor și standardelor internaționale din domeniu și asigură un nivel înalt de siguranță”, se menționează în comunicatul ACC.

În același timp, Autoritatea a interzis zborurile operate de aeronave de tip Oscar Jet și a suspendat Certificatul de operator aerian (AOC) pentru companiile Terra Avia și Fly Pro.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!