Valoare de cumpărare a unui euro a depășit cifra de 20 de lei deja de două zile, iar cursul acestuia este în creștere. Astfel, potrivit datelor Băncii Naționale, pentru mâine, 17 aprilie, cursul pentru un euro va fi de 20 de lei și 15 bani. De aici putem deduce că la băncile comerciale pentru cumpărarea unui euro, cetățenii vor trebui să scoată din buzunar, cel mai probabil, aproximativ 21 de lei. Pentru un dolar, BNM a stabilit un curs de 17 lei și 83 de bani.

Într-o analiză despre cursul valutar, efectuată recent, jurnaliștii de la Moldstreet au amintit despre ce s-a întâmplat acum patru ani, în a doua jumătate a lunii februarie, când casele de schimb valutar au afișat cel mai slab curs al leului din istoria Republicii Moldova. Atunci un dolar a ajuns să coste 24 și chiar 25 de lei, iar moneda unică europeană a sărit de la 19 la aproape 30 de lei. Instabilitatea fără precedent a avut cel puțin două cauze: dispariția miliardului din sistemul bancar, dar şi tentativele eșuate ale deputaților de a investi un nou Guvern.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!