/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Putin crede că va ajunge la o înțelegere cu Zelenski, în privința cetățeniei rusești pentru ucraineni

missing
29 aprilie 2019, ora 16:09

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că va ajunge cu Vladimir Zelenski, președintele ales al Ucrainei, la o înțelegere, în privința simplificării procedurii de acordare a cetățeniei Rusiei pentru ucraineni, după ce Zelenski a spus că ucrainenii nu au nevoie de cetățenie rusească și că, de fapt, Ucraina ar fi dispusă să le acorde cetățenie celor din Rusia. 

„Foarte bine”, a spus Putin, „asta înseamnă că ne vom înțelege și că avem multe lucruri în comun”, a continuat președintele rus, potrivit TASS.

„Eu de multe ori am spus că ucrainenii și rușii sunt popoare înfrățite. Mai mult, eu consider că, de fapt, acesta este un singur popor; un popor cu specificul său cultural, istoric și lingvistic, însă, un popor unitar”, a comentat Putin.

„Dacă Ucraina va oferi cetățenie rușilor, iar Rusia, ucrainenilor, noi vom ajunge foarte repede la un numitor comun”, a mai spus liderul de la Kremlin.

Menționăm că, cele două țări se află într-un conflict militar de aproximativ patru ani, de când Rusia a anexat peninsula Crimeea, care aparține Ucrainei.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram