/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/DOC/ Rezoluția adoptată astăzi de socialiști, la mitingul de 1 Mai: „Noi susținem acțiunile președintelui Igor Dodon”

missing
01 mai 2019, ora 13:59

Manifestanții de la mitingul dedicat zilei de 1 Mai, organizat de Partidul Socialiștilor (PSRM), a adoptat și o rezoluție, la finalul evenimentului. În textul rezoluției se spune că participanții la Marșul pentru echitate socială, susțin acțiunile președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon și ale Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, „întru promovarea ideilor pentru echitate socială, a păcii interetnice și egalității”.

Deși evenimentul a fost dedicat Zilei Muncii, textul rezoluției face referire, în mare parte, la „chinurile” creării unei majorități parlamentare.

„Suntem convinși de necesitatea creării unei coaliții durabile și funcționale, precum și a unui Guvern stabil, în vederea implementării programului nostru socio-economic. Ceea ce presupune: educație și asistență medicală la prețuri accesibile și de înaltă calitate, atragerea investițiilor străine din Est și Vest, crearea de noi locuri de muncă, întoarcerea compatrioților noștri, salarii și pensii decente.
De asemenea, suntem convinși că orice adoptare a legilor anti-oligarhice este posibilă numai în cadrul unei coaliții de guvernare stabile. În caz contrar, țara noastră se va confrunta cu un nou haos și sărăcire”, se spune în rezoluția adoptată de PSRM.

„În același timp, considerăm că nu poate fi creată nicio coaliție cu prețul renunțării la principiile fundamentale ale Partidului Socialiștilor și ale programului electoral, pentru care au votat 440 de mii de alegători. În cazul în care nu sunt acceptate cerințele juste ale Partidului Socialiștilor, considerăm că singura soluție este organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, se mai spune în rezoluție.

Marșul organizat de PSRM a început dimineața, în fața Circului din Chișinău și s-a finalizat la Teatrul de Operă și Balet Maria Bieșu. La evenient a participat și președintele țării Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram