Președintele Partidului Platforma DA, Andrei Năstase, declară că „ne îndreptăm cu pași siguri către alegerile anticipate”. „Cred că trebuie să încetăm să mai facem aceste demersuri publice”, a spus Năstase, cu referire la invitațiile la discuții privind votarea pachetului de legi numit de cei din Blocul ACUM de „dezoligarhizare a țării”, adresate socialiștilor.

„Decizia a fost deja luată. Plahotniuc și-a testat sistemul. Dodon nu are ce face. El va spune publicului că „ne-am ținut tari, nu am făcut alianță cu Plahotniuc”, dar, de fapt, a făcut ce vrea Plahotniuc”, a declarat Năstase la emisiunea Cabinetul din Umbră de la Jurnal TV.

Totuși, Năstase a mai spus: „Apelul nostru la conștiința fiecărui deputat rămâne în vigoare”. 

După alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 niciunul dintre partidele care au acces în parlament nu au acumulat un număr suficient de voturi pentru a crea o majoritate parlamentară. Constituția prevede că, în cazul în care timp de trei luni Parlamentul nou-ales nu adoptă legi și nu investește un nou Guvern, șeful statului îl poate dizolva și se anunță alegeri parlamentare anticipate.

Vezi și:

/VIDEO/ Dodon zice că cei din dreapta „încă nu s-au copt”: „Poate se vor coace când vor apărea cireșele sau căpșunele”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!