/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Cu arme la ore! Profesorilor dintr-un stat din SUA li s-ar putea permite să poarte arme la școală

missing
02 mai 2019, ora 08:02

Profesorilor din statul american Florida li s-ar putea permite să poarte arme la ore. O decizie în acest sens a fost luată ieri de Parlamentul acestui stat. Legea urmează să fie expediată guvernatorului republican de Florida pentru aprobare, scrie Agerpres.ro

Obiectivul noii legi este de a evita un nou masacru în mediul şcolar, după cel petrecut acum aproximativ un an, la un liceu din Parkland, unde un fost elev a ucis 17 persoane.

Legea prevede că profesorii se pot înarma pe bază de voluntariat, după ce absolvă un curs de pregătire de 144 de ore în mânuirea armelor de foc.

Opozanţii acestei măsuri susţin că soluţia la violenţele comise cu arme de foc nu poate fi autorizarea unui număr şi mai mare de arme, notează sursa citată.

După masacrul de la Parkland, preşedintele Donald Trump a propus înarmarea profesorilor din Statele Unite, dar a refuzat să ia în considerare interzicerea puştilor semiautomate, un tip de armă foarte letal utilizat în ziua atacului, mai scrie Agerpres.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram