„Guvernarea a dispus majorarea salariilor profesorilor din învățământul superior, dar nu a alocat și bani pentru ca aceste majorări să fie posibile”, susține Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și deputată în noul Parlament. 

Sandu afirmă că, potrivit unor calcule făcute de Confederația Sindicatelor, 27 de instituții de învățământ superior și profesional-tehnic din țară mai au nevoie de alocații suplimentare de 120 de milioane de lei, pentru ca profesorii din aceste instituții să-și primească salariile depline până la finele acestui an.

„Dacă aceste resurse nu se vor aloca, atunci în universități salariile vor fi plătite doar pentru primele șase-opt luni de zile”, a comentat deputata.

„Să nu credeți ca salariile au fost majorate substanțial și nu ajung bani. Salariul lor după majorare este de cinci-șase mii de lei, ceea ce e foarte puțin, mai ales dacă e să comparăm cu salariul pe care l-a luat ministra Educației anul trecut, de la 11 mii de lei în 2016, la 29 de mii în 2018. Salariul ministrei este de vreo cinci ori mai mare decât a unui profesor universitar”, a mai comentat Maia Sandu.

Președinta PAS spune că a făcut o interpelare la Ministerul Finanțelor, pentru a solicita informații la acest subiect.

Am contactat și noi reprezentanții Ministerului Finanțelor pentru a le solicita o replică la cele spuse de Maia Sandu și am fost rugați să facem o solicitare de informații în scris.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!