/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Sandu: „Guvernarea a dispus majorarea salariilor profesorilor din universități, dar nu a alocat și bani pentru ca acesta să fie posibilă”

missing
02 mai 2019, ora 17:06

„Guvernarea a dispus majorarea salariilor profesorilor din învățământul superior, dar nu a alocat și bani pentru ca aceste majorări să fie posibile”, susține Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și deputată în noul Parlament. 

Sandu afirmă că, potrivit unor calcule făcute de Confederația Sindicatelor, 27 de instituții de învățământ superior și profesional-tehnic din țară mai au nevoie de alocații suplimentare de 120 de milioane de lei, pentru ca profesorii din aceste instituții să-și primească salariile depline până la finele acestui an.

„Dacă aceste resurse nu se vor aloca, atunci în universități salariile vor fi plătite doar pentru primele șase-opt luni de zile”, a comentat deputata.

„Să nu credeți ca salariile au fost majorate substanțial și nu ajung bani. Salariul lor după majorare este de cinci-șase mii de lei, ceea ce e foarte puțin, mai ales dacă e să comparăm cu salariul pe care l-a luat ministra Educației anul trecut, de la 11 mii de lei în 2016, la 29 de mii în 2018. Salariul ministrei este de vreo cinci ori mai mare decât a unui profesor universitar”, a mai comentat Maia Sandu.

Președinta PAS spune că a făcut o interpelare la Ministerul Finanțelor, pentru a solicita informații la acest subiect.

Am contactat și noi reprezentanții Ministerului Finanțelor pentru a le solicita o replică la cele spuse de Maia Sandu și am fost rugați să facem o solicitare de informații în scris.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram