/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/VIDEO/ Percheziții în Chișinău! Marfă de peste 2,5 mln de lei, adusă ilegal din Turcia, depistată în câteva depozite din capitală

missing
07 mai 2019, ora 10:32

Mărfuri de peste 2,5 milioane de lei, aduse ilegal din Turcia, au fost depistate în câteva depozite din capitală, în urma unor percheziții efectuate de PCCOCS și angajații Serviciului Vamal. Oamenii legii spun că au depistat o schema, pusă la cale de doi bărbați și o femeie din municipiul Chișinău. Cei doi sunt acum cercetați penal.

Potrivit PCCOCS, suspecții au fost monitorizați pe parcursul câtorva luni de zile, stabilind-se modul de operare al acestora, punctele de aprovizionare, depozitare și comercializare. Mărfurile de contrabandă erau introduse în țară prin intermediul unui microbuz de pasageri și colete de pe ruta Turcia – Republica Moldova, iar apoi, repartizate unor comercianți din Chișinău.

Informațiile s-au adeverit în urma unui filtru organizat de serviciile operative la postul vamal ”Giurgiulești” – pe unde se cunoștea că va trece microbuzul folosit de suspecți. În cadrul controlului efectuat asupra vehiculului, au fost depistați mai mulți saci cu articole vestimentare și de încălțăminte, care nu erau indicate în declarația vamală depusă de șofer.

Imediat după această depistare, procurorii PCCOCS și ofițerii subdiviziunilor specializate ale Vămii au descins la mai multe adrese din Capitală. Percheziții au fost efectuate la domiciliile, depozitele și magazinele deținute de suspecți. Aici au fost depistate loturi impunătoare de haine și încălțăminte, fără acte de proveniență.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii arii infracționale a grupării și identificării tuturor persoanelor implicate în schema de contrabandă deconspirată. Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă închisoare pe un termen de până la 10 ani, precizează reprezentanții PCCOCS.

Foto, video: Serviciul Vamal

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram