/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

/FOTO. VIDEO/ Curtea de Apel a respins cerea avocaților lui Filat de revizuire a primului dosar

missing
08 mai 2019, ora 16:46

Magistrații de la Curtea de Apel au respins ca fiind nefondate solicitările avocaților ex-premierului Vlad Filat, prin care au contestat decizia Judecătoriei Buiucani de a refuza revizuirea primului dosar în care a fost condamnat fostul prim-ministru. 

„Este o sfidare vădită a normelor procesionale din legislația națională, dar și cea internațională. Nu poate același judecător care s-a expus în privința unei sentințe să decidă și asupra redeschiderii procesului”, a declarat avocatul Victor Munteanu. Apărătorul a menționat că probabil se va adresa la Curtea Supremă de Justiție pentru a contesta decizia magistraților de la Curtea de Apel.

Partea motivată va fi pronunțată pe 4 iunie.

Avocații fostului premier susțin că au descoperit faptul că anumite sume de bani, atribuite lui Vlad Filat, și pe care acesta a fost obligat să le achite statului, au stat la baza condamnării unei alte persoane într-o cauză penală diferită. Potrivit lor, persoana respectivă deja și-a ispășit pedeapsa, iar instanța de judecată a obligat-o să restituie suma respectivă unei persoane de drept privat. Astfel, din spusele avocaților instanțele de judecată au pronunțat două hotărâri care nu se conciliază.

Vlad Filat a fost condamnat la data de 27 iunie 2016, de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Dosarul a ajuns la CtEDO. Fostul premier este învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram