Încă un șef din cadrul Agenției Servicii Publice (ASP) a fost reținut azi de procurorii anticorupție. Aceștia au descins, astăzi, atât în biroul de serviciu, cât și la domiciliul șefului Secţiei de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Ungheni, al ASP. Funcționarul e bănuit de corupere pasivă.

Potrivit procurorilor, funcționarul, fiind membru al comisiei de evaluarea a Secţiei pe care o conduce, în perioada lunilor august – decembrie 2018, contrar obligaţiunilor de serviciu, a acceptat şi primit personal şi prin mijlocitori bani în sumă de 500 de euro. În schimbul acestora, suspectul urma să aprecieze cu calificativul admis probele de susţinere a examenelor teoretice şi practice de obţinere a permisului de conducere a candidaţilor.

În cadrul perchezițiilor, procurorii au stabilit și ridicat documente care pot fi folosite ca probe. Astfel, funcționarul a fost reținut pe un termen de 72 de ore și se află în izolatorul CNA.

Procurorii anticorupție întreprind măsuri de identificare a tuturor persoanelor implicate în acest caz.

Potrivit Codului Penal, săvârșirea infracțiunii prevăzută de art. 324 alin. 2 lit. b) se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!