Președintele Partidului Comuniștilor (PCRM), Vladimir Voronin, afirmă că, de fapt, o coaliție de guvernare a fost deja creată, însă acest lucru nu a fost anunțat public. 

„De unde voi știți că nu este făcut? Ea e făcută, dar voi nu știți”, le-a spus azi Voronin jurnaliștilor.

Întrebat de reporteri între cine ar fi fost creată această coaliție, liderul PCRM a spus: „Ea de mult e creată… de cei care au făcut-o și anterior, în Parlamentul cela anterior. Din Parlamentul cela care și-a epuizat activitatea, din 1100 e legi,  care au fost adoptat în patru ani de zile democrații cu socialiștii au votat împreună 484 de legi, 50%, aceasta nu este coaliție, nu este înțelegere? Ce, trebuie neapărat formalizată?”, a declarat Vladimir Voronin.

În replică, Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, a spus că prin aceste declarații Vladimir Voronin vrea să atragă atenția asupra sa.

La rândul său, deputatul PSRM Bogdan Țîrdea, sunat de reporterii TV8, a negat că între socialiști și democrați ar exista o coaliție ascunsă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!