Fostul ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc va sta după gratii trei ani și șase luni. Aceasta a fost condamnat de magistrații Curţii de Apel Chişinău, după ce a contestat decizia primei instanțe, prin care acesta fusese condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare.

Chirinciuc este condamnat pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu. Acesta mai este privat de dreptul de a exercita funcţii publice timp de cinci ani.

„Tot ieri, instanţa de fond i-a agravat pedeapsa şi unui om de afaceri, care i-a fost complice fostului ministru la comiterea traficului de influenţă, stabilindu-i o pedeapsă de 2 ani de detenţie”, informează Procuratura Generală.

Judecătorii au respins însă solicitarea procurorului privind confiscarea extinsă, în folosul statului, a automobilului de lux care aparţine fostului ministru şi bani în sume de 40 000 lei şi 5 500 euro, ridicați în timpul percheziţiei efectuate acasă la omul de afaceri.

Fostul ministrul, împreună cu şefii a două companii de construcţie au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017 și, fiind audiaţi, şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Am încercat să-l telefonăm pe Iurie Chirinciuc, dar acesta are telefonul deconectat.

Decizia este executorie, însă cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!