Breaking news/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 953: Vizită surpriză, atac la Harkov și anunț ciudat! Rusia bate un record în atacuri cu drone Shahed

Trei minori au fost reținuți pentru furt de automobile și sustragerea diferitor lucruri din mașini

missing
18 mai 2019, ora 17:09

Trei minori din Chișinău cu vârstele de 15 ani și 16 ani au fost reținuți pentru că au furta mai multe automobile. De asemenea, copiii sunt suspectați de deteriorarea și sustragerea bunurilor materiale din unități de transport.

Potrivit Poliției, azi dimineață a fost răpit un automobil în sectorul Botanica al capitalei. Ulterior, oamenii legii au găsit mașina care era condusă de unul dintre minori.

După ce minorii au fost cercetați, s-a stabilit că indivizii pe parcursul anului 2018 și până în prezent au comis cel puțin nouă răpiri a unităților de transport și suspectați în 15 cazuri de deteriorări și sustrageri a bunurilor din automobile, în toate sectoarele capitalei.

Minorii și-au recunoscut vinovăția comunicând că răpeau automobilele pentru a se plimba prin capitală, iar bunurile pe care le sustrageau le vindeau pentru a obține un profit. „Este de menționat că minorii nu sunt la prima abatere, anterior aceștia fiind cercetați penal cercetați penal pentru furt”, se spune într-un comunicat al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău.

În privința lor au fost pornite mai multe cauze penale pentru furt și răpirea mijlocului de transport, care conform legislației în vigoare prevede o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegramTiktok

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md este permisă doar cu citarea sursei în primul alineat și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.