/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Casă de peste jumătate de milion. Ce averi mai are noul președinte al Asociației Judecătorilor. Magistratul a făcut primele declarații

25 mai 2019, ora 15:00

Noul președinte al Asociației Judecătorilor din Moldova a devenit magistratul Vladislav Clima. Acesta deține funcția de judecător la Curtea de Apel Chișinău, numit prin decretul președintelui Igor Dodon în anul 2017. În anul 2018, Vladislav Clima a obținut din salariul de magistrat aproape 300 de mii de lei, iar din activitate științifică – aproape 44 de mii de lei.

Din declarația de avere depusă la Autoritatea Națională de Integritate reiese că Vladislav Clima deține două terenuri intravilane a câte 0,2 ha obținute în 2012. Valoarea unuia dintre terenuri o declară de aproape 200 de mii de lei, iar celălalt teren este indicat cu valoarea 0 lei.

De asmenea, judecătorul deține o casă de locuit de 295 de metri pătrați care costă peste 538 de mii de lei, două apartamente de 235 de mii de lei și 369 de mii. Magistratul mai deține un garaj în valoare de 115 mii lei.

Vladislav Clima deține și o mașină de model VW Passat Comfortline (20 de mii de euro) și un autoturism de model Land Rover Discovery Sport (38 de mii de euro).

Judecătorul mai deține o cotă parte în compania FOND-Administrator Fiduciar SA.

Amintim că Vladislav Clima este unul dintre cei trei judecători ai Curții de Apel Chișinău care au menținut decizia primei instanțe, prin care alegerile locale din mun. Chișinău nu au fost validate.

Vladislav Clima a fost ales președintele Asociației Judecătorilor la adunarea generală a judecătorilor care a avut loc astăzi. După ședință, noul președinte a făcut câteva declarații de presă în care a spus că propunerea lui la funcția de președinte al Asociației a fost o surpriză pentru el.

Solicitat de TV8 să comenteze studiile efectuate anterior în rândul judecătorilor care arată că ar exista frică în sistemul judecătoresc, Vladislav Clima spune că el personal nu a simțit frică în sistem.

Mai jos vedeți primele declarații ale magistratului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram