/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

În Chișinău ar putea fi deschis un muzeu în cinstea lui Grigore Vieru

28 mai 2019, ora 18:11

Un muzeu municipal în cinstea poetului „Grigore Vieru” ar putea fi deschis în curând la Chișinău. Muzeul ar putea fi amplasat în incinta clădirii de pe strada Alexei Mateevici, 42. Despre aceasta a anunțat astăzi edilul capitalei, Ruslan Codreanu pe pagina sa de Facebook. 

„Pentru ședința Consiliului Municipal Chișinău de marți voi propune pe ordinea de zi proiectul de decizie cu privire la crearea muzeului.  Când eram în clasa a 9-a, l-am cunoscut pe Grigore Vieru la un recitat la liceu. M-a cucerit prin simplitatea lui, dar nici prin cap nu mi-a trecut atunci că voi avea marea onoare să inițiez demersurile de creare a Muzeului municipal “Grigore Vieru”, a scris Ruslan Codreanu.

Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935, în satul Pererâta. La 16 ianuarie 2009, mașina în care se afla poetul s-a izbit violent de un panou publicitar. Grigore Vieru a fost internat în stare grava la spital, iar la două zile s-a stins urmare a unui stop cardiac. Grigore Vieru a fost decorat post-mortem cu Ordinul Național „Steaua României”, iar câteva școli din Republica Moldova, un bulevard din Chişinău și o stradă din Iași îi poartă numele. Anul 2015 a fost consacrat memoriei marelui poet.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram