Ambasada Statelor Unite ale Americii la Chișinău confirmă oficial vizita lui Bradley Freden, directorul Biroului pentru Europa de Est al Departamentului de Stat al SUA, în Republica Moldova, săptămâna viitoare. Reprezentanții misiunii diplomatice menționează că vizita oficialului în regiune a fost programată anterior. 

Scopul deplasării lui Freden în Republica Moldova este „pentru a se consulta cu colegii de la Ambasada SUA și pentru a se întâlni cu reprezentanții guvernului Moldovei”, potrivit reprezentanților ambasadei.

„Ambasadorul Dereck J. Hogan a subliniat în repetate rânduri că formarea viitorului guvern al Moldovei este o decizie ce aparține poporului Moldovei. Statele Unite rămân angajate în relații strânse cu Moldova și vor conlucra în mod constructiv cu orice guvern, care va fi constituit ca rezultat al un proces legitim de formare a guvernului”, menționează reprezentanții serviciului de presă al ambasadei SUA la Chișinău.

Amintim că, luni, la Chișinău sunt așteptați alți doi oficiali străini: Dmitri Kozak, reprezentantul special al Președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova și comisarul european responsabil de politica de vecinătate a UE, Johannes Hahn.

Vezi și:

Luni, la Chișinău, iar marți, la Tiraspol… Dmitrii Kozak va merge și în regiunea transnistreană

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!