Primul examen de bacalaureat, care s-a desfășurat astăzi, 4 iunie, pentru elevii alolingvi, la limba și literatura română, a trecut fără incidente. Anatol Topală, directorul Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, a menționat că niciun candidat nu a fost eliminat de la probă, potrivit IPN.

Anatol Topală a mai spus că anul trecut, la prima probă de bacalaureat, de asemenea, nu au fost înregistrate incidente și niciun elev nu a fost dat afară de la examen.

La examenul de marți au participat 2 979 de candidați.

Următorul examen de bacalaureat va avea loc vineri, 7 iunie, la limba de instruire la care vor participa 14 878 de candidați. Dintre aceștia, 12 017 vor susține proba la limba și literatura română, iar 2 861 – proba la limba și literatura rusă.

In 2018, un singur  elev a fost eliminat din sala de examen pentru că a încercat să copieze. Acesta a picat proba la disciplina de profil. De asemenea, în 2017, circa opt candidați au fost eliminați pentru fraudă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!