Medicul veterinar al Direcţiei teritoriale Cahul şi Vulcăneşti din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) şi proprietarul unui abator din Cahul au fost reţinuţi de către ofiţerii DGT Sud a CNA şi procurorii anticorupţie. Ei sunt bănuiţi că ar fi creat o schemă de estorcare de bani de la agenţii economici din zonă care vindeau carne. 

Potrivit celor de la CNA, medicul veterinar elibera certificatele sanitar-veterinare pentru comercializarea cărnii de bovină sau porcină numai după ce primea, pe lângă taxa oficială de 54 de lei, un adaos de 800 de lei per act. Banii ajungeau la el prin intermediul unui şef de abator, care avea rolul de intermediar în afacerea cu certificate.

Ofiţerii DGT Sud a CNA au fost sesizaţi de mai mulţi agenţi economici care s-au plâns că sitematic li se cer bani pentru certificatele sanitar-veterinare. În acest caz, CNA s-a autosesizat şi a pornit investigaţiile, monitorizând activitatea ilicită a bănuiţilor mai multe săptămâni.

Cei doi presupuși corupți au fost plasați în izolatorul CNA pentru 72 de ore, fiind cercetați penal pentru corupere pasivă.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupţie conduce urmărirea penală.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!