/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Deputații au votat și Biroul Permanent al Parlamentului. Va avea 15 membri

missing
08 iunie 2019, ora 16:41

La această oră, deputații au votat deja componența Biroului Permanent al Parlamentului. Structura va avea 15 membri: cinci din oficiu – toți deputații din conducerea Legislativului și restul candidaților propuși din partea fracțiunilor parlamentare.

Potrivit votului legislatorilor, fracțiunea socialiștilor va avea trei membri în Comisia Permanentă, câte doi vor avea PAS și PDA și restul membrilor vor fi desemnați mai târziu de fracțiunile Partidului Democrat și Partidului Șor.

După rezultatele votării, în Comisia Permanentă au fost delegați socialiștii Vasile Bolea, Vlad Batrîncea și Corneliu Furculiță, iar Blocul ACUM i-a desemnat pe Igor Grosu, Sergiu Litvinenco, Liviu Vovc și Maria Ciobanu.

Acum, la Parlament a fost anunțată o pauză pentru ca Biroul Permanent să discute despre comisiile parlamentare. În același timp, președintele Igor Dodon convoacă fracțiunile parlamentare pentru a discuta despre candidatura la funcția de prim-ministru.

Anterior, deputații au ales-o pe Zinaida Greceanîi în funcția de speaker, iar fotoliile de vicepreședinți ai Parlamentului au fost ocupate de Ion Ceban, Alexandru Slusari și Mihai Popușoi.

VOTAT: Cine sunt vicepreședinții Parlamentului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram