La această oră, deputații au votat deja componența Biroului Permanent al Parlamentului. Structura va avea 15 membri: cinci din oficiu – toți deputații din conducerea Legislativului și restul candidaților propuși din partea fracțiunilor parlamentare.

Potrivit votului legislatorilor, fracțiunea socialiștilor va avea trei membri în Comisia Permanentă, câte doi vor avea PAS și PDA și restul membrilor vor fi desemnați mai târziu de fracțiunile Partidului Democrat și Partidului Șor.

După rezultatele votării, în Comisia Permanentă au fost delegați socialiștii Vasile Bolea, Vlad Batrîncea și Corneliu Furculiță, iar Blocul ACUM i-a desemnat pe Igor Grosu, Sergiu Litvinenco, Liviu Vovc și Maria Ciobanu.

Acum, la Parlament a fost anunțată o pauză pentru ca Biroul Permanent să discute despre comisiile parlamentare. În același timp, președintele Igor Dodon convoacă fracțiunile parlamentare pentru a discuta despre candidatura la funcția de prim-ministru.

Anterior, deputații au ales-o pe Zinaida Greceanîi în funcția de speaker, iar fotoliile de vicepreședinți ai Parlamentului au fost ocupate de Ion Ceban, Alexandru Slusari și Mihai Popușoi.

VOTAT: Cine sunt vicepreședinții Parlamentului

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!