/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/DECLARAȚIE/ Societatea civilă îndemnă partidele să respecte legislația și să nu recurgă la destabilizarea situației social-politice

missing
08 iunie 2019, ora 22:28

Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic a emis o declarație prin care îndeamnă partidele politice să respecte prevederile constituționale și să acționeze numai făcând uz de instrumentele juridice și legale, fără a recurge la destabilizarea situației social-politice. De asemenea, semnatarii declarației le cer instituțiilor statului să acționeze în conformitate cu legislația în vigoare, dar și să nu admită ingerințe sau orice amestec ilegal în activitatea lor.

În declarația Platformei oamenii sunt îndemnați la calm, să renunțe la discurs de ură și instigare la violență. De asemenea, să participe numai la acțiuni de protest cu caracter pașnic.

Platforma, de asemenea, solicită partenerilor internaționali să contribuie la dialogul politic din Moldova și la detensionarea situației.

În declarație se spune că Platforma constată divergențe majore între fracțiunile parlamentare PDM pe de o parte și PSRM, PPDA și PAS pe de altă parte. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram