/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 734: Muniție din afara UE și avion rusesc doborât. Kremlinul avertizează despre un război cu NATO

/DOC/ EXCLUSIV: Lista cu numele posibililor viitori miniștri din Guvernul „Sandu”

08 iunie 2019, ora 13:30

Tv8 a reușit să obțină lista persoanelor propuse la conducerea ministerelor în viitorul Guvern. Aceasta se regăsește în acordul temporar pe care intenționează să-l semneze astăzi membrii Blocului ACUM și PSRM.

Potrivit documentului, Maia Sandu va ocupa funcția de premier, așa cum insista Blocul ACUM încă din primele zile în care și-au anunțat disponibilitatea de a negocia cu socialiștii.

Andrei Năstase urmează să conducă Ministerul Afacerilor Interne, iar vicepremier pentru Reintegrare va fi Vasile Șova.

Funcțiile de miniștri ai Economiei și Educației urmează a fi ocupate de Vadim Brânzan și Liliana Nicolăescu-Onofrei, așa cum a scris ieri tv8.md în baza unor surse din interiorul formațiunilor politice.

Ministru al Justiției va fi Stanislav Pavlovschi, iar la conducerea Ministerului Sănătății va ajunge Ala Nemerenco.

În fruntea Ministerului Apărării va fi Pavel Voicu, iar Nicu Popescu va ocupa fotoliul de ministru de Externe.

Natalia Gavriliță și Georgeta Mincu vor ajunge la conducerea Ministerului Finanțelor și, respectiv, Ministerului Agriculturii.

Vom reveni cu date concrete din CV-urile candidaților.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram