UPDATE: În aceste clipe are loc investirea noului Guvern în funcție. Maia Sandu a depus jurământul din funcția de prim-ministru, iar Andrei Năstase, a depus jurământul din funcția de vicepremier și ministru al Afacerilor Interne.

După ce și-au dat votul pentru Zinaida Greceanîi la funcția de Președinte al Parlamentului și au desemnat toate organele de conducere ale Legislativului, deputații au votat pentru desemnarea Maiei Sandu în funcția de premier și au aprobat cabinetul de miniștri. Numele sunt aceleași care se regăsesc în lista făcută publică mai devreme din acordul semnat de PSRM și Blocul ACUM.

„Să fim sinceri cu cetățenii noști. Acest Guvern va guverna în regim de criă și va fi pus la grele încercări. Putem fi siguri că echipa care își asumă această sarcină dificilă are suficient curaj”, a declarat Maia Sandu de la tribuna Parlamentului.

În urma votării Guvernului, au răsunat aplauze furtunoase în sala Parlamentului.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!