/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

UPDATE: Noul Guvern a fost investit! Maia Sandu și Andrei Năstase, premier și vicepremier, au depus jurământul

missing
08 iunie 2019, ora 18:52

UPDATE: În aceste clipe are loc investirea noului Guvern în funcție. Maia Sandu a depus jurământul din funcția de prim-ministru, iar Andrei Năstase, a depus jurământul din funcția de vicepremier și ministru al Afacerilor Interne.

După ce și-au dat votul pentru Zinaida Greceanîi la funcția de Președinte al Parlamentului și au desemnat toate organele de conducere ale Legislativului, deputații au votat pentru desemnarea Maiei Sandu în funcția de premier și au aprobat cabinetul de miniștri. Numele sunt aceleași care se regăsesc în lista făcută publică mai devreme din acordul semnat de PSRM și Blocul ACUM.

„Să fim sinceri cu cetățenii noști. Acest Guvern va guverna în regim de criă și va fi pus la grele încercări. Putem fi siguri că echipa care își asumă această sarcină dificilă are suficient curaj”, a declarat Maia Sandu de la tribuna Parlamentului.

În urma votării Guvernului, au răsunat aplauze furtunoase în sala Parlamentului.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram