/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Apărătorii animalelor condamnă cruzimea față de curcanii arucanți peste gardul Președinției. Deputatul Țîrdea: Acesta este un mesaj mafiot

missing
09 iunie 2019, ora 16:52

Apărătorii animalelor condamnă cruzimea la care au fost supuși cinci curcani în timpul manifestației organizate astăzi de Partidul Democrat. În timpul protestului în fața Președinției, peste gardul instituției au fost aruncați cinci curcati legați la picioare care au fost lăsați acolo în căldură vreme îndelungată. Deputatul socialist Bogdan Țîrdea spune că acesta este un mesaj clar pentru Igor Dodon, în stil mafiot.

În mesajul lor, apărătorii animalelor fac trimitere la prevederile Codului penal conform cărora persoanele care manifestă un comportament agresiv față de animale pot fi supuși răspunderii penale.

„Considerăm că aceste acţiuni cu caracter abuziv săvârşite în mod public reprezintă o manifestare dezumanizantă şi contravine eticii şi a valorilor morale faţă de fiinţele vii, astfel de acţiuni fiind incompatibile cu valorile democratice şi morale ale societăţii în care conviețuim, fiind totodată susceptibile răspunderii penale”.

Potrivit Codului penal, tratarea cu cruzime sau torturarea animalelor care a cauzat mutilarea ori moartea acestora se pedepseşte cu amendă în mărime de la 500 la 750 de unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 180 de ore, sau cu închisoare de până la 1 an. Aceleași fapte săvârșite în public comportă o răspundere încă mai mare – până la trei ani de închisoare.

Organele competente au fost îndemnate să se autosesizeze pentru a stabili toate circumstanţele săvârşirii acestor infracţiuni pentru a pedepsi făptaşii.

Totodată, deputatul socialist Bogdan Țîrdea a menționat că acțiunea a fost făcută în stilul mafiei siciliene.

„Un mesaj clar președintelui Igor Dodon de la Vladimir Plahotniuc: ai cinci membri ai familiei, inclusiv trei copii mici. Ei o vor termina așa ca și acești curcani”, scrie Bogan Țîrdea pe o rețea de socializare.

„Dar voi țineți minte cine l-a numit primul „curcan” pe președinte? Acum înțelegeți cine stă în spatele acestui lucru?”, se întreabă parlamentarul.

/FOTO. VIDEO/ Protestatarii au aruncat curcani peste gardul Președinției! Plahotniuc, înconjurat de pază, scandează: „Dodon e trădătorul”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram