/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Tancurile Abrams, retrase de pe front

ULTIMA ORĂ! Uniunea Europeană recunoaște Guvernul Sandu și e gata să colaboreze cu noul Cabinet de Miniștri

missing
09 iunie 2019, ora 17:26

Uniunea Europeană recunoaște Guvernul Sandu și spune că este gata să colaboreze cu noul Cabinet de Miniștri, se spune într-o declarație oficială din partea vicepreședintei Comisiei Europene și Înalta Reprezentantă a UE pentru Afaceri Externe și Politici de Securitate, Federica Mogherini, și a Comisarului European pentru Politică de Vecinătate, Johannes Hahn.

„Uniunea Europeană a luat act de deciziile luate ieri în Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv de formarea coaliției de guvernare. Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu Guvernul creat legitim și democratic, în baza angajamentelor reciproce față implementarea reformelor și respectarea principiilor fundamentale stipulate în Acordul de Asociere”, se spune în declarație.

„Respectarea statului de drept și a democrației trebuie să rămână pilonii principali pe care se bazează relațiile noastre. Aceasta este ceea ce așteaptă și merită cetățenii Republicii Moldova”, este stipulat în mesajul partenerilor europeni.

„Având în vedere evoluția lucrurilor în urma deciziilor luate ieri de către Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană își reiterează apelul ferm la calm și reținere. Dialogul dintre reprezentanții puterii, aleși în mod democratic, trebuie să rămână cheia pentru găsirea unei soluții la actuala criză politică din țară”, este mesajul final al declarației Federicăi Mogherini și a lui Johannes Hahn, în numele Uniunii Europene.

Noul Guvern condus de Maia Sandu a fost investit ieri, în cadrul ședinței Parlamentului. Între timp, Curtea Constituțională a emis o serie de decizii, din care reiese că alegerea noii conduceri a Guvernului și a Parlamentului este nelegitimă, la fel ca și toate deciziile luate de actualul Parlament.

Maia Sandu a convocat pentru mâine-dimineață prima ședință a Guvernului, care va avea loc în clădirea Parlamentului. Între timp, mai mulți protestatari organizați de Partidul Democrat au instalat corturi în fața Guvernului și a altor instituții de stat, subordonate Executivului, și spun că nu le vor permite noilor membri ai Guvernului să preia puterea.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram