Reprezentanții Departamentului de Stat al SUA au venit, de asemenea, cu un mesaj referitor la situația politică din Republica Moldova. Poziția instituției este că partidele care au acces în Parlamentul Republicii Moldova trebuie să manifeste reținere și să ajungă la un consens.

„Alegerile parlamentare din 24 februarie au fost competitive și au respectat drepturile fundamentale. Voința poporului moldovenesc exprimată în acele alegeri trebuie respectată fără amestec. Asigurarea unui viitor prosper și democratic pentru Moldova și cetățenii ei este un obiectiv comun pe care Statele Unite vor continua să-l susțină”, se menționează în declarația publicată pe pagina Departamentului de Stat al SUA.

Vezi și:

O nouă declarație din extern! OSCE îndeamnă actorii politici din Moldova la dialog pașnic și respectarea statului de drept

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!