Șefa interimară a Procuraturii Anticorupție (PA), Adriana Bețișor, s-ar fi întâlnit cu președintele Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, și ar fi discutat cu acesta despre posibilele variante cum să deschidă dosare penale pe numele acestuia. La discuții ar fi participat și cei de la Procuratura pentru Combaterea Crimelor Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Despre asta președintele Republicii Moldova a spus ieri în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, de la postul TV8. 

„Sunt trei scenarii cum să scape de Dodon. Eu cred că procurorii asta nu vor face, cu toate că Bețișor și cei de la PCCOCS au stat cam trei ore la Plahotniuc și alegeau vreo variantă cum sa facă asta. Eu știu totul. Lasă ei sa audă asta. Lasă Bețișor sa audă. Noi știm cu ce ea se ocupă și pentru asta la un moment dat va trebuie sa răspundă. Ei caută variante cum sa deschidă dosare penale pe numele președintelui și ale deputaților. Asta este prima varianta cum să scape de Dodon”, a spus președintele.

Contactată de TV8.md dimineața, cu câteva minute înainte de ora opt, Adriana Bețișor ne-a rugat să o lăsăm măcar să ajungă la serviciu, apoi să revenim cu un sunet. Am sunat-o până la această oră de mai multe ori, dar procurora nu ne-a răspuns la telefon. Ulterior, reprezentanții serviciului de presă ne-au rugat să facem o solicitare de informații.

I-am sunat și pe șefii de la PCCOCS, Nicolae Chitoroagă și Vitalie Busuioc, pentru a-i ruga să vină cu o reacție la declarațiile lui Igor Dodon, dar ei tot nu au răspuns la apelurile reporterului TV8.md.

Nici reprezentanții PDM, Vitalie Gamurari și Vladimir Cebotari nu ne-au răspuns la telefon. Astăzi însă, la un brifing de presă, Cebotari a zis că toate declarațiile lui Dodon despre faptul că ar fi șantajat sau că s-ar deschide dosare penale pe numele lui sunt neadevărate.

Zilele trecute, contactați de echipa TV8, reprezentanții Procuraturii Generale au infirmat că pe numele șefului statului sau a președintelui s-ar intenta dosare penale. Azi însă, Procuratura Generală a emis un comunicat în care se spune că a fost pornită o cauză penală (n.r. în care nu sunt vizate anumite persoane, dar se cercetează doar anumite fapte) în privința modului de finanțare a PSRM, după înregistrările video de la negocierile dintre Dodon și Plahotniuc, publicate ulterior pe Publika.md.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!