/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Guvernul Sandu, în componență deplină. Încă trei miniștri au fost investiți

missing
11 iunie 2019, ora 11:27

Trei miniștri din noul Guvern au participat astăzi la ceremonia de investire, fiindcă nu se aflau în țară când au fost întăriți în funcții restul membrilor Guvernului condus de Maia Sandu.

Ministra Finanțelor, Natalia Gavriliță, ministrul de Externe, Nicolae Popescu și ministrul Economiei, Vadim  Brânzan, au făcut și primele declarații după ceremonia de investire.

Natalia Gavriliță afirmă că în prezent sunt persoane profesioniste și dedicate în cadrul instituției pe care urmează să o conducă „care au menținut funcționalitatea statului chiar și în condițiile unui stat capturat” și abia așteaptă să muncească împreună.

„Primul lucru va fi să înțelegem gaura financiară care a fost lăsată de ei”, a punctat ministra. „Vin din diasporă. Știu că acolo este multă lume care așteaptă ca instituțiile statului să lucreze pentru cetățeni de aceea cu mare mândrie am acceptat să fac parte din noul Guvern”, afirmă Gavriliță.

Aceasta s-a arătat convinsă că va putea intra în clădirea Ministerului Finanțelor, chiar dacă acolo sunt protestatari și va putea munci: „Suntem un Guvern legitim și funcționarii publici înțeleg situația din țară. Nu poți prosti toată lumea”.

Nicolae Popescu a declarat că politica externă joacă un rol de primă importanță pentru o țară atât de mică ca R. Moldova și va face tot posibilul să fie relansate economia și relațiile diplomatice ale R. Moldova.

Prima prioritate va fi „deblocarea și scoaterea R. Moldova din izolare internațională”. Noul ministru de Externe este convins că vectorul european e singurul pe care îl poate avea statul nostru. „Îl puteți vedea pe statistici, peste 60% din exporturi se duc în UE”, a exemplificat Popescu.

Noul ministru al Economiei a vorbit despre trei priorități pe care le va avea în noua sa funcție guvernamentală:

1.Deconspirarea schemelor și tranzacțiilor dubioase care s-au făcut, în special în sistemul energetic și la privatizări.

2.Demonopolizarea economiei.

3.Privatizarea companiilor de stat „care acum practic servesc nu statul, dar persoanelor care s-au aflat la conducere”. Vadim Brânzan s-a referit în special la compania „Moldtelecom” și unele întreprinderi vinicole care ar trebui pregătite bine și scoase la privatizare. „Trebuie să atragem investitori. Trebuie să fie un proces deschis și corect”, a precizat Brânzan.

Noul ministru a amintit că a muncit peste 20 de ani în străinătate și acum va valorifica potențialul „pentru binele țării și oamenii noștri”.

Amintim că ieri, a avut loc prima ședință de Guvern la care au participat doar 7 membri ai noului Cabinet de miniștri.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram