Reprezentanții Partidului Democrat sunt bănuiți că au falsificat mai multe semnături care au apărut pe declarațiile emise de aleșii locali care nu susțin Guvernul Maiei Sandu. Doi primari din raionul Soroca susțin că nu au semnat aceste declarații.

Primarul comunei Tătărăuca Veche din raionul Soroca, Liviu Raischi, nu se află în Republica Moldova încă din luna mai, fiind în concediu și nu putea semna această declarație, scrie „Observatorul de Nord”, ziarul local din Soroca.

De asemenea, primarul comunei Iarova, Ion Chiriac, a recunoscut că nu a semnat o asemenea declarație pentru susținerea Guvernului Filip. Edilul a aflat întâmplător despre faptul că numele său figurează în listă și a menționat că are o opinie contrarie vizavi de situația politică de la nivel central.

Reporterul ziarului „Observatorul de Nord” l-a întrebat pe primarul Ion Chiriac despre semnătură și pe facebook. Acesta a confirmat și acolo că nu a semnat declarația democraților.

Președintele organizației teritoriale a Partidului Democrat din Soroca, Ghenadie Muntean, a declarat că va verifica aceste fapte la cei care au colectat semnăturile și va reveni cu o reacție.

Amintim că mai mulți aleși locali din diferite raione au semnat declarații prin care îi numesc trădători pe Maia Sandu, Andrei Năstase și Igor Dodon, după ce a fost formată o majoritate parlamentară între socialiști și deputații Blocului ACUM. De asemenea, aceștia anunță că nu recunosc noul Guvern al Maiei Sandu.

Declarații pe bandă rulantă, semnate de aleșii locali ai PD care nu recunosc noul Guvern

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!