/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

ULTIMA ORĂ! Procuratura a pornit un proces penal în privința finanțării PSRM, în baza înregistrărilor video cu Dodon și Plahotniuc

missing
11 iunie 2019, ora 09:20

Procuratura Generală anunță că a pornit un proces penal și investighează informații „care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice”.

„Având în vedere multiplele adresări și solicitări de informații, parvenite în adresa Procuraturii Generale în legătură cu apariția în spațiul public a unor date, care pun la îndoială legalitatea finanțării unor formațiuni politice, Procuratura Generală vine cu următoarele precizări:

Informațiile apărute recent în presă au servit temei pentru autosesizarea procurorilor și inițierea pe caz a unui proces penal.

În procesul investigațiilor procurorii au demarat o serie de acțiuni în vederea elucidării obiective a circumstanțelor cazului, inclusiv au ridicat probe și au purces la audierea persoanelor”, se menționează într-un comunicat de la Procuratura Generală.

Reprezentanții serviciului de presă al Procuraturii Generale ne-au confirmat că este vorba despre înregistrările făcute de la negocierile dintre Igor Dodon cu Vlad Plahotniuc, făcute la sediul PDM și care au apărut ulterior pe Publika.md, în care Igor Dodon vorbește despre faptul că ar fi primit bani din Rusia pentru PSRM. Ulterior, Dodon a spus că video este trucat, iar informațiile scoase din context.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram