/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Cum explică IGP suspendarea din funcție a polițiștilor care susțin Guvernul Sandu

missing
12 iunie 2019, ora 11:54

După ce mai mulți angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care au fost suspendați din funcție după ce au declarat că recunosc Guvernul Sandu, s-au trezit azi-dimineață cu mascații la serviciu,Inspectoratul General de Poliție (IGP) a precizat că cei șase polițiști care și-au exprimat public viziunile politice, ar fi încălcat jurământul polițistului. 

„Infirmăm declarațiile celor care încearcă să denigreze imaginea Poliției și comunicăm despre faptul că percheziții la sediul Direcției nu s-au făcut, iar intervenția polițiștilor a fost necesară în strictă conformitate cu legea. Reieșind din faptul că această subdiviziune dispune de informații care cad sub incidența secretului de stat și dosare ale persoanelor aflate sub protecție, a fost necesară intervenția polițiștilor pentru a preveni unele incidente care ar pune în pericol viața și securitatea martorilor,  dar și scurgerile de informații care eventual pot apărea în spațiul public”, informează IGP. 

Totodată, potrivit IGP, aceste acțiuni se încadrează în măsurile de securizare a informației pe care o deține această subdiviziune și au loc în cadrul unei anchete de serviciu. Pentru desfășurarea ei în strictă conformitate cu legea, persoanele care ar putea împiedica buna desfășurare a acesteia au fost suspendate din funcție, iar celor care au încercat astăzi să obstrucționeze activitatea poliției le-a fost interzis accesul în clădirea acestei subdiviziuni.

Astăzi, angajatul MAI, Iurie Tașcu care a spus ieri că susține Guvernul Sandu spune că a venit la lucru și s-a pomenit cu mascați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram